top of page

Activiteiten in  de Var

Please reload

In deze regio bevinden zich vele golfbanen: van het prestigieuze Terre Blanche in Tourrettes tot de hooggelegen baan van Taulane. Kijk voor een overzicht op bovenstaande link voor golfen in de Var (83) en/of in Alpes-Maritimes (06)

 

De Var wordt doorkruist door talloze wandelroutes, sentiers de grande randonnee. Seillans ligt aan zo'n pad, de GR31. Klik op bovenstaande link voor een overzicht. 

In het land van de Tour de France zijn uiteraard vele fietsroutes uitgezet. Zo ook in het Canton de Fayence. Klik voor meer informatie op bovenstaande link.

Stranden

Aan de zuidkust vind je het ene strand na het andere. Voor elk wat wils: gezien worden in St.Tropez, het naturistenstrand in Ramatuelle of prive aan een kleine baai tussen Agay en Cannes!

Bij Fayence ligt 1 van de grootste zweefvliegvelden van Europa. Het gebied is ideaal vanwege de gunstige thermiek. Meer informatie is beschikbaar via de link hierboven

In deze omgeving zijn vele musea te bezoeken en de regio heeft een gevarieerde culturele agenda. Klik op 06 voor de agenda van de Alpes Maritimes en op 83 voor de Var.

In de regio liggen verschillende Provencaalse wijnhuizen waar U veelal terecht kunt voor een proeverij. Restaurants zijn er in alle soorten en maten: van een sterrenrestaurant tot een gezellige Franse bistro.

Restaurants
bottom of page